Akció!

Propoliszos Méz 0,3kg

1.990 Ft az ár az ÁFÁt is tartalmazza

Propolisz (más néven méhszurok)

A propolisz egy növényi eredetű gyantás anyag, melyet a méhek főként a fák rügyeiről gyűjtenek, majd feldolgozzák azt. A kaptárban enzim hatására hatékony, vegyületekben gazdag anyag, propolisz keletkezik.

Összetétele nagyban függ a méhek gyűjtőterületén található flórától. Magyarországon jellemzően fekete nyár-, az éger, a fűz a szelídgesztenye, és a tölgyfák rügyeiről gyűjtik.

A propolisz görög eredetű szó jelentése: “város védője, védelmezője”. A szó eredeti jelentéséből is kitűnik, hogy mi is a célja a méhek által oly nagy becsben tartott anyagnak: a kaptár, az otthonuk, a család védelme.

A tiszta propolisz alkotóelemei közül legfontosabbak és benne legnagyobb részben előforduló flavonoidok. További fontos hatóanyagai: kalkonok, terpén, vitaminok (B1, B2, B6, C, E), aminosavak, enzimek, ásványi elemek (K, Na, Mg, Al, P, Si, Va, Co, S, N, Zn). Bizonyítottan tartalmaz ferulasavat mely gátolja a baktériumok szaporodását.

A propolisz rendszeres fogyasztásával magas szinten tarthatjuk az általános szervezeti ellenálló képességünket: immunerősítő, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, vírus, baktérium és gombaölő, vérnyomáscsökkentő, hámosít, kiváló fájdalomcsillapító, idült fekélyek kezelésére is alkalmas, antibiotikumként hat.

Leírás

Propoliszos méz egyenesen a méhektől, (igaz kiszállítást nem vállalnak.)

További információk

Tömeg 0.6 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Propoliszos Méz 0,3kg” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük