Natur Tanya – Hepa Detox (500ml)

6.800 Ft az ár az ÁFÁt is tartalmazza

HEPA DETOX®, 12-FÉLE KOMPLEX ÖSSZETEVŐT KONCENTRÁL, FOLYÉKONY FORMÁBAN A MÁJ ÉS AZ EMÉSZTÉS EGÉSZSÉGÉÉRT

Kategória:

Leírás

A NATUR TANYA® HEPA DETOX®, 12-FÉLE KOMPLEX ÖSSZETEVŐT KONCENTRÁL, FOLYÉKONY FORMÁBAN A MÁJ ÉS AZ EMÉSZTÉS EGÉSZSÉGÉÉRT1AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT MEGTALÁLJUK AZ ARTICSÓKA (ADAGONKÉNT 16 MG CINARIN TARTALOM!), A MÁRIATÖVIS (ADAGONKÉNT 210 MG SZILIMARIN TARTALOM!), A KURKUMA (ADAGONKÉNT 2,4 MG KURKUMIN TARTALOM!) KIVONATOKAT ÉS A KOLIN-BITARTARÁTOT (ADAGONKÉNT 82,5 MG KOLIN!), MELYEK AMINOSAVAKKAL (L-METIONIN, L-ORNITIN), MIO-INOZITOLLAL ÉS SZERVES B-KOMPLEX-EL EGÉSZÜLNEK KI.

  • 1NÖVÉNYI KIVONATOK ÉS 2ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ÖSSZETEVŐK
  • TÁMOGATJA A MÁJ ÉS AZ EMÉSZTŐRENDSZER MEGFELELŐ MŰKÖDÉSÉT
  • ELŐSEGÍTI A MÁJ ÉS EMÉSZTŐRENDSZER MÉREGTELENÍTÉSÉT
  • FÜGGETLEN, AKTREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK
  • VEGÁN, GLUTÉN, LAKTÓZ- ÉS CUKORMENTES ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT ÉS SZÍNEZÉKET ÉS ÉDESÍTŐSZEREKET
  • TERMÉSZETES LIME AROMÁVAL KÉSZÜL
  • KELLEMES CITRUSOS ÍZVILÁGGAL
  • MÉRŐKUPAK SEGÍTSÉGÉVEL KÖNNYEN ADAGOLHATÓ

AKTÍV ÖSSZETEVŐK

1A növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését.

ARTICSÓKA

AZ ARTICSÓKA támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Fő bioaktív komponense a cinarin támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét.

MÁRIATÖVIS

A MÁRIATÖVIS hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést.

A Natur Tanya® Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonatot tartalmaz!

A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett. Ezek a:

  1. szilikisztin és szilidianin
  2. szilibinin A és szilibinin B
  3. izoszilibinin és izoszilibinin B

KURKUMA

A KURKUMA segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.

KOLIN

A KOLIN hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid alkotóeleme.

Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem.

Tudta? A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl. B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében.

SZERVES B-KOMPLEX

B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin, B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

NAFLD – NEM ALKOHOL OKOZTA ZSÍRMÁJ

Tudta? Napjainkban a nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség.

A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke, pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott kockázatával is.

MÁJVÉDŐ ÉTRENDI ÉS ÉLETMÓDBELI TANÁCSOK

(forrás: George ES, Forsyth A, Itsiopoulos C, Nicoll AJ, Ryan M, Sood S, Roberts SK, Tierney AC. Practical Dietary Recommendations for the Prevention and Management of Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adults. Adv Nutr. 2018 Jan 1;9(1):30-40.)

  1. Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel csökkentés): alacsony zsír (< 30%) vagy alacsony szénhidrát (< 40%)
  2. Ha alacsony szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA (többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak) bevitelére vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjebevitelre
  3. Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjét
  4. Transzzsírsavak (< 1%), telített zsírsavak (7%), koleszterinbevitel (< 200 mg/nap) csökkentése
  5. Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap)

AJÁNLOTT

  1. Zöldségek (3-5 adag/nap)
  2. Hüvelyesek (4 adag/hét)
  3. Gyümölcsök (2-4 adag/nap)
  4. Teljes kiőrlésű gabonafélék (naponta)
  5. Diófélék (4 adag/naponta)
  6. Olíva olaj
  7. Olajos halak (tonhal, lazac és szardínia) (~100 gr legalább 2 alkalommal/ hét

KERÜLJE:

  1. „Fast-food” ételek
  2. Üres kalóriák (pl.: sütik, fagylalt, cukorka)
  3. Feldolgozatlan vörös húsok (>300g/hét)
  4. Burgonyachips (lehető legkevesebb)
  5. Burgonyafélék
  6. Cukros üdítőitalok (lehető legkevesebb)

ALKOHOL OKOZTA MÁJKÁRODOSÁS

Az alkoholtartalmú italok fogyasztása már a régmúltra tekint vissza, a jó minőségű italom mérsékletes fogyasztása kiegészíti az egészséges táplálkozást.  A túlzásba vitt és főleg a rendszeres alkoholfogyasztás azonban károsodást okoz az alkohol lebontási helyén: a májban, mely egy darabig visszafordítható, de bizonyos idő után maradandó májbetegséget idéz elő.

MILYEN ELVÁLTOZÁSOKAT OKOZ AZ ALKOHOL A MÁJBAN?

Az alkohol lebontása során a májban egy toxikus vegyület, az acetaldehid keletkezik, amely direkt májméreg, hatására először elzsírosodás, majd, ha a terhelés tovább folytatódik, gyulladás jön létre. A gyulladásos reakció kapcsán olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek elpusztulnak és kialakul az alkoholos hepatitis kórképe.

Ha az ártalom itt megáll, az újjászülető májsejtek még regenerálják a máj működését. Ellenkező esetben a máj kifárad, új sejtek nem képződnek, és az elpusztultak helyét hegszövet (fibrózis) tölti ki. Ez már visszafordíthatatlan állapot, és most már egészen kevés mennyiségű alkohol is májsejt-pusztulást okoz. Az egyre kevesebb májszövet és egyre több heges terület kialakulása okozza a májzsugorodást, májcirrhosist.

Ez nem azt jelenti, hogy a máj kisebb, ellenkezőleg, sokszor kétszeresére is nőhet. A kevés működő maradék májsejt könnyen felmondja a szolgálatot, és májelégtelenség következik be, ami gyorsan halálhoz vezet.

MILYEN MENNYISÉGŰ ALKOHOL KÁROS?

(forrás: Rodler Imre (szerk.): Táplálkozási ajánlások a magyarországi felnőtt lakosság számára, 2004

A rendszeres alkoholfogyasztás sokféleképpen veszélyezteti az egészséget. Aki iszik alkoholos italt, mértékkel tegye, aki nem, ne kezdje el.

1 egység alkohol: 2-3 dl sör, vagy 1-1,5 dl bor, vagy 2 cl égetett szeszesital.

Jó tanácsok

Aki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt alkoholos italt, mértékletesen tegye.

Ez a nők számára naponta legfeljebb 1, férfiak számára legfeljebb 2 egységet jelent.

Az alkoholos italt célszerű étkezéssel egy időben fogyasztani, akkor lassabb az alkohol felszívódása. A tudomány jelenlegi állása szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás 45 éven felüli férfiak, és 55 éven felüli nők esetén csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát.

A kedvező hatást hatékonyan fokozza az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a dohányzás mellőzése és az elhízás megelőzése, kezelése. A mérsékelt alkoholfogyasztás a fiatalok számára kockázatcsökkenést nem, vagy igen kis mértékben eredményez, viszont jelentős mértékben növeli a hozzászokás és a rendszeres ivás kialakulásának veszélyét.

Már a mérsékelt alkoholfogyasztás is növelheti a nők egy részében a mellrák kockázatát, az ennél nagyobb mértékű ivás pedig mindkét nemben a közlekedési, munkahelyi balesetek, szélütés, agyvérzés, az idült májbetegség, az erőszakos cselekedetek, az öngyilkosság és néhány daganatos megbetegedés veszélyét.

Nettó térfogat: 500 ml

Összetevők: víz, articsóka (Cynara scolimus L.) kivonat-5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag kivonat 25:1-80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longa L.) gyökér kivonat-19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, édesítőszerek (szteviol-glikozidok, neoheszperidin DC), piridoxin-hidroklorid, tiaminhidroklorid, riboflavin.

Adagolási javaslat: Felnőtteknek, naponta 25 ml, étkezés közben, bőséges folyadékkal elfogyasztva. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos. 

További információk

Tömeg 0,6 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Natur Tanya – Hepa Detox (500ml)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük