Nádcukor (1kg)

1.000 Ft az ár az ÁFÁt is tartalmazza

A nádcukor volt eredetileg az első üzletileg is forgalmazott cukor Európában. A 18.-ik század második feléig csak az eredeti nádcukrot ismerték, majd egy háborús időszak miatt a szállítmányok blokád alá kerültek. Ekkor találták fel francia tudósok a cukorrépából kivont fehér cukor eljárását, amely olcsó, és jó megoldásnak tűnt a cukorhiány leküzdésére.

Miben különbözik a barna cukor, a nádcukor és a fehér cukor?

Már az elején érdemes tisztázni, hogy a boltban kapható barna cukor nem nádcukor! Mindössze annyiban tér el a sima fehér cukortól, hogy ezt melasszal színezik barnára.

A fehér cukor cukorrépából készül, amelyből vegyi úton mindent eltávolítanak a szacharóz mellől.

A cukorrépából készített cukorból az eljárás során visszamarad a melasz, amely viszont emberi fogyasztásra nem alkalmas. Ellenben a cukornádból visszamaradt melasz viszont alkalmas az emberi fogyasztásra, így gyakran színezik be vele a fehér cukrot, így lesz belőle barna cukor.

A nádcukor is cukornádból készül, de amíg a fehér cukor egy vegyi eljárás végterméke, addig a nádcukor egy természetes folyamat végterméke. A nádcukor előállítása során, először levágják a cukornádat, amelyet sajtolnak, így nyerik ki a folyékony cukornádat, majd ezt centrifugálják, és végül megszárítják.

Sajnos kalóriában azonos a fehér cukor és a nádcukor is, így ha fogyni szeretnél, csökkentsd le minimálisra a cukorfogyasztást, de a természetes előállítási folyamatnak köszönhetően a nádcukorban nagyon sok vitamin és ásványi anyag található, többek között B vitamin, magnézium, vas, foszfor, és kalcium.

Ezen kívül még egy előnye van a nádcukornak, nagyon kellemes kissé karamellás ízzel rendelkezik, amely a kávét, teát, és a süteményeket is fantasztikusan ízesíti.

Elfogyott

További információk

Tömeg 1,25 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nádcukor (1kg)” értékelése elsőként